Eğitim-Sen Wan’da Erdoğan mitingi için okulların kapatılmasına tepki gösterdi

Eğitim-Sen Wan Şubesi, Cuma günü kente gelecek olan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın mitingi için Artemêt ilçesindeki okulların fiili olarak kapatılmak istendiğini açıkladı.

Şube Başkanı Murat Atabay, yapılan toplantıda birçok okulda AKP'li adayların çocuklara ve öğretmenlere propaganda yaptığına dair şikayetler aldıklarını belirtti. Atabay, miting öncesi okulların fiili olarak kapatılmak istendiğine dikkat çekti.

Atabay, ilçedeki okul müdürlerinin toplantıya çağrıldığını ve AKP'nin seçim mitingi için Cuma günü taşımalı eğitim yapan okulların servislerinin o gün mitinge insan taşıyacağının bildirildiğini ifade etti. 

Ayrıca, okullardaki İŞ-KUR personelinin mitinge zorunlu olarak katılacağı ve Cuma günü öğleden sonra dersi olan öğretmenlerden isteyenlerin izinli sayılacağı bilgisinin verildiğini aktardı.

Atabay, bu durumun kanunen suç olduğunu vurgulayarak, eğitim emekçileri üzerinde baskı oluşturmanın, çocukları eğitim öğretim hakkından yoksun bırakmanın ve eğitim emekçilerini mitinge katılmaya zorlamanın kabul edilemez olduğunu belirtti.